آیا نور آبی می تواند بر بلوغ زودرس تاثیر بگذارد؟

light-1
اخبار علمی

آیا نور آبی می تواند بر بلوغ زودرس تاثیر بگذارد؟

محققان در تلاش اند تا بفهمند چرا برخی از کودکان در سنین  پایین ‌تری به بلوغ  می‌ رسند . از میان دلایل متعدد ، یک نظریه این است که نور آبی حاصل از دستگاه های الکترونیکی مانند موبایل ممکن است ملاتونین را تحت تاثیر قرار دهد و خطر بلوغ  زودرس  را افزایش دهد. ( سطح ملاتونین در دوران قبل از بلوغ  بیشتر از دوران  بلوغ است. در نتیجه، سطوح بالای ملاتونین ممکن است عاملی برای به تاخیر انداختن شروع بلوغ باشد و بلعکس.)

نور آبی ، بخشی از طیف نور مرئی است که از خورشید ساطع میشود . اما لازم به ذکر است که  بخش عمده نور آبی که در طول روز  با آن مواجه هستیم از منابع نور مصنوعی ساطع میشود . منابع مصنوعی نور آبی شامل چراغ‌ های LED و فلورسنت و دستگاه‌های الکترونیکی مانند تلفن‌ های هوشمند، تلویزیون، کتاب‌ خوان‌ های الکترونیکی، کنسول ‌های بازی ویدیویی، رایانه‌ها و تبلت‌ها هستند.

برای این مطالعه ، محققان 18 موش صحرایی ماده را برای بررسی اثرات قرار گرفتن در معرض نور آبی بر سطح هورمون های تولید مثلی و زمان شروع  بلوغ  مورد بررسی  قرار دادند.

حیوانات به سه گروه تقسیم شدند. یک گروه در معرض یک چرخه نور طبیعی قرار گرفتند، در حالی که دو مورد دیگر در معرض 6 یا 12 ساعت نور آبی در هر روز قرار گرفتند.

در هر دو گروهی که در معرض نور آبی قرار گرفتند، بلوغ به طور قابل توجهی  زودتر از حد انتظار رخ داد. موش‌هایی که طولانی‌ ترین مدت در معرض قرار گیری نور آبی را داشتند ، بیشتر تحت تأثیر قرار گرفتند.

موش هایی که 12 ساعت در معرض نور آبی قرار گرفتند علائمی از آسیب سلولی و التهاب در تخمدان های خود نشان دادند. همچنین مشخص شد که این حیوانات سطح  ملاتونین  پایین تری داشتند.

دکتر آیلین کیلینچ ، نویسنده این مطالعه ، می گوید : ” ما دریافته‌ ایم که قرار گرفتن در معرض نور آبی، برای تغییر سطح ملاتونین کافی است، همچنین می ‌تواند سطوح هورمون‌ های تولید مثلی را تغییر دهد و باعث شروع زودرس بلوغ در مدل موش‌ های صحرایی  شود.”

طبق گفته محققان آنها به زمان بیشتری برای بررسی و مطالعه نیاز دارند و همچنین مطرح میکنند که انجام این آزمایشات بر روی نمونه های انسانی نیز باید انجام شود تا  این موضوع  بطور دقیق  مورد  بررسی  قرار گیرد.

اثرات بلوغ  زودرس  بر سلامتی

 اثرات بلوغ زودرس در دختران می تواند با خطر بیشتر برخی از مشکلات سلامتی از جمله سرطان سینه ، بارداری نوجوانان ، HPV ، بیماری قلبی و دیابت مرتبط باشد.بلوغ زودهنگام ، هم در پسران و هم در دختران، با خطر بیشتر مسائل مربوط به سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی، اختلالات تغذیه ای و اختلالات مربوط به خواب مرتبط است. لازم به ذکر است که بلوغ زودرس را می توان از طریق ورزش، تغذیه بهتر (مانند غذاهای فرآوری شده کمتر و کاهش مصرف فست فودها) و آگاهی از هورمون های موجود در غذا کاهش داد.

راهکار هایی برای جلوگیری از بلوغ  زودرس :

خواب کافی

کنترل وزن

ورزش کردن

کاهش مصرف شکر

مصرف ویتامین D

عدم استفاده بیش از اندازه وسایل الکترونیکی

عدم زیاده روی در مصرف گوشت و پروتئین

کاهش مصرف نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه

خوردن سبزیجات و خوراکی های ارگانیک

منبع

https://www.healthline.com/health-news/can-blue-light-affect-puberty-heres-what-early-research-has-found

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *