اسپری هوشمند برای بیماران آسمی…
16 آذر 1401 1401-09-16 17:32اسپری هوشمند برای بیماران آسمی…
اسپری هوشمند برای بیماران آسمی…
بیماری های مزمن راه هوایی و سایر ساختار های ریه به عنوان بیماری های مزمن تنفسی (CRD)شناخته می شوند. و بیماری انسداد مزمن ریه(COPD) و آسم شناخته شده ترین این بیماری ها هستند.
آسم یک بیماری ناهمگن است که از طریق التهاب راه هوایی مزمن مربوط به واکنش بیش از حد راه هوایی به محرک های مختلف(مستقیم یا غیر مستقیم)مشخص می شود.این محرک ها شامل:عفونت های دستگاه تنفسی ویروسی(RTIs)آلرژن محیطی،مواد قندی مواد غذایی،داروها،هوای سرد و ورزش هستند.با توجه به گزارش اعلام شده حدود 360 میلیون نفر در سراسر جهان آسم دارند. و با توجه به ماهیت التهابی آسم،درمان با کورتیکوئیدها توصیه می شود.
یکی از گشاد کننده های برونش بتا آگونیست طولانی اثر(LABA),سالمترول(SMT)است که می تواند راه هوایی را شل کرده و باز کند و با تحریک آنزیمی به نام آدنیل سیکلاز(AC)در سلول های ماهیچه ای ریه باعث تبدیل آدنوزین تری فسفات به آدنوزین مونو فسفات حلقوی میشود که این دارو میتواند آم را به طور منظم مدیریت کند اما برای درمان حاد آسم مناسب نیست.
اما پروژه جدید جذابی در لوییویل کنتاکی در آمریکا در حال انجام است که میتواند روی سیاستهای محیط زیست محلی تأثیرگذار باشد. محققان در این پروژه قصد دارند بهکمک اطلاعاتی که از مبتلایان به بیماری آسم و سنسورهای متصل نصب شده روی آنها بهدست میآید؛ به حفظ محیط زیست کمک کنند.
این پروژه روی اسپریهای آسم متصل بههم تکیه دارد که قادر هستند اطلاعات مربوط به زمان و مکانی که نشانههای آسم پدیدار میشود را جمعآوری کنند و از آن برای شناسایی آلودگی در شهرهایی مانند تهران که همواره جزء 10 شهر آلوده دنیا هستند؛ استفاده کنند.
اسپریهای مورد استفاده در پروژه فوق با همکاری مشترک Propeller Health و AIR Louisville تولید شده است.
«مردیت بَرت» معاون علوم و تحقیقات در Propeller Health میگوید: “Propeller یک شرکت دیجیتالی در زمینه بهداشت و سلامت است و توجه و تمرکز آن بر روی بهبود حال افرادی است که از بیماریهای تنفسی رنج میبرند.”
وی در ادامه میگوید: “در همین راستا؛ موفق به توسعه یک پلتفرم تحت رهبری بخش دیجیتال شدهایم که از سنسورهای وایرلسی که بلوتوث آنها فعال است؛ استفاده میکند. این سنسورها میتوانند اطلاعاتی در خصوص اینکه بیماران بیماریهای تنفسی عموما در چه مکانی؛ چه زمانی و چگونه از اسپری خود استفاده میکنند؛ را جمعآوری کنند. این یک ابزار فوقالعاده باارزش برای وسیلهای است که بیماران از آن برای کنترل آسم خود استفاده میکنند. از اطلاعات بهدست آمده میتوان مشخص کرد که نشانههای بیماری بیشتر در چه مکانهایی و تحت چه شرایط محیطی خود را بروز میدهند.”
برت میافزاید: “دیتایی که از طریق دستگاههای هوشمند بهدست میآید نسبت به دیتایی که از محرکهای همیشگی مانند آلودگی بهدست میآید دارای چندین مزیت و برتری است. با بهکارگیری این سنسورهای میتوانیم اطلاعات را در عرض چند ثانیه در یک محدوده 10 متری بهدست بیاوریم.”
وی ادامه میدهد که: “به این ترتیب میتوانیم ادعا کنیم که اطلاعات جمعآوری شده فوقالعاده دقیق هستند و کمک میکنند تا اقدامات فوری برای جلوگیری از آن صورت گیرد. سپس با یکپارچهسازی این دادهها میتوان به اطلاعات خوبی بر اساس روز؛ ماه؛ فصل و حتی سال دست پیدا کرد. واقعاً ابزار قدرتمندی در اختیار داریم . اطلاعات جمعآوری شده از این روش؛ میتواند به تصمیمگیرندگان و سیاستگذاران در سطح شهر و کشور کمک کند تا متوجه شوند چه اقداماتی میتواند بیشترین تأثیر در زمینه بهبود کیفیت زندگی برای بیماران مبتلا به آسم را بههمراه داشته باشد.”