افزایش میزان ابتلا به سرطان های زودرس در جهان

cancer-1
اخبار علمی

افزایش میزان ابتلا به سرطان های زودرس در جهان

طی دهه های اخیر، تعداد بیشتری از بزرگسالان زیر ۵۰ سال در حال ابتلا به سرطان هستند. مطالعه ای که توسط محققان بیمارستان بریگهام  انجام شده است، نشان می دهد که بروز سرطان های زودرس (سرطان هایی که قبل از ۵۰ سالگی تشخیص داده می شوند)، از جمله سرطان های پستان، روده بزرگ، مری، کلیه، کبد و لوزالمعده در سراسر جهان به طور چشمگیری افزایش یافته است و این افزایش شدید از حدود سال ۱۹۹۰ آغاز شده است.

محققان مطرح میکنند که طی مطالعات اخیر خود با پدیده ای به عنوان “اثر هم گروهی تولد” مواجه اند. این اثر نشان می دهد که هر گروه متوالی از افرادی که در یک زمان دیرتر (مثلا یک دهه بعد) متولد می شوند، خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان در مراحل بعدی زندگی دارند که احتمالا به دلیل عوامل خطری است که در سنین پایین در معرض آن قرار می گیرند. به عنوان مثال، افرادی که در سال ۱۹۶۰ به دنیا آمده اند، قبل از اینکه ۵۰ ساله شوند، خطر ابتلا به سرطان بیشتری را نسبت به افرادی که در سال ۱۹۵۰ به دنیا آمده اند، تجربه کرده اند و آنها پیش بینی می کنند که این سطح خطر در نسل های متوالی به افزایش خود ادامه خواهد داد.

برای انجام این مطالعه، دکتر “توموتاکا اوگای” (Tomotaka Ugai)، سرپرست بخش آسیب شناسی و همکارانش ابتدا داده های جهانی مربوط به بروز ۱۴ نوع سرطان مختلف را که نشان دهنده افزایش شیوع در بزرگسالان قبل از ۵۰ سالگی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ بود، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

این تیم در یک بررسی گسترده دریافتند که عوامل محیطی اولیه زندگی، که شامل رژیم غذایی، سبک زندگی، وزن، مواجهه با محیط زیست و میکروبیوم است، در چند دهه اخیر به طور قابل توجهی تغییر کرده است. بنابراین، آن ها فرض کردند که عواملی مانند رژیم غذایی و سبک زندگی غربی ممکن است در همه گیری اولیه سرطان نقش داشته باشند.

عوامل خطرساز احتمالی برای سرطان زودرس شامل مصرف الکل، محرومیت از خواب، سیگار کشیدن، چاقی و خوردن مواد غذایی نامناسب است. جالب اینجاست که محققان دریافتند در حالی که مدت زمان خواب بزرگسالان در طول چندین دهه تغییر چشمگیری نکرده است، کودکان امروزی بسیار کم تر از دهه های پیش می خوابند. عوامل خطر مانند غذاهای فرآوری شده، نوشیدنی های شیرین، چاقی، دیابت نوع ۲، سبک زندگی بی تحرک و مصرف الکل همگی از دهه ۱۹۵۰ افزایش قابل توجهی داشته اند.محققان حدس می زنند این عوامل باعث ایجاد تغییر در میکروبیوم شده و میتوانند به سلامتی انسان آسیب بزنند.

از میان ۱۴ نوع سرطان که مورد بررسی  قرار گرفتند، هشت مورد مربوط به دستگاه گوارش بودند.اوگای می گوید:” غذایی که ما می خوریم، میکروارگانیسم های روده ما را تغذیه می کند. رژیم غذایی به طور مستقیم بر ترکیب میکروبیوم تاثیر می گذارد و در نهایت این تغییرات می تواند بر خطر و نتایج بیماری تاثیر بگذارد”.

راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان زودرس

تغذیه نوزاد با شیر مادر

شواهد قوی علمی نشان داده اند که شیر دادن به نوزاد، از مادران در برابر سرطان پستان محافظت می کند و همچنین  خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در آنها کاهش می دهد. لازم به ذکر است که تغذیه با شیر مادر باعث رشد سالم و تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان می شود و خطر ابتلا به آسم، دیابت نوع 2، اضافه وزن و چاقی را در آنها کاهش می دهد.

پرهیز از مصرف الکل

مطالعات نشان میدهند که مصرف  نوشیدنی های الکلی  ارتباط نزدیکی با سرطان دهان، گلو، حنجره، مری، کبد ، روده بزرگ، پستان و معده دارد.

کاهش مصرف گوشت های قرمز و فرآوری شده

  گوشت قرمز شامل  عضله پستانداران، از جمله گاو، گوساله، خوک، گوسفند و بز است.  گوشت فرآوری شده شامل گوشت های شور، تخمیر شده و دودی از جمله ژامبون، کالباس، بیکن و سوسیس هستند. مصرف گوشت قرمز میتواند عاملی مهم در ابتلا به سرطان روده در افراد باشد. همچنین گوشت های فراوری شده میتوانند به علت داشتن نمک منجر به ابتلا به فشار خون و بیماری های قلبی _عروقی شوند.

منابع

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/09/220906161454.htm

https://www.ddri.ir/news/10-%D8%AA%D9%88%D8%B5%DB%8C%D9%87-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *