تاثیرات مخرب آلودگی هوا بر رشد و سلامت کودکان و نوزادان

air-1
اخبار علمی میکروبیولوژی

تاثیرات مخرب آلودگی هوا بر رشد و سلامت کودکان و نوزادان

بر طبق تحقیقات جدید دانشگاه کلرادو بولدر، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در شش ماه اول زندگی بر دنیای درونی باکتری های روده یا میکروبیوم کودک  تأثیر می گذارد، به گونه ای که می تواند خطر ابتلا به آلرژی ، چاقی و دیابت را افزایش دهد و حتی بر رشد مغز تأثیر بگذارد.

در هنگام تولد، یک نوزاد میزبان باکتری های ساکن کوچکی است. در طول دو تا سه سال اول زندگی ، قرار گرفتن در معرض شیر مادر، غذای جامد، آنتی بیوتیک ها و سایر تأثیرات محیطی، میکروارگانیسم ها را شکل می دهد.  میکروب ها ، متابولیت ها و محصولات جانبی با تجزیه غذا و به کمک مواد شیمیایی روده بر سیستم های بدن تاثیر گذاشته و در تنظیم اشتها ، حساسیت به انسولین و خلق و خو نقش دارند. در حالی که بسیاری از این میکروارگانیسم ها مفید هستند، برخی دیگر نیز با بیماری کرون، آسم، دیابت نوع 2 و سایر بیماری های مزمن در ارتباط اند.

برای مطالعه، محققان نمونه‌های مدفوع 103 نوزاد لاتین تبار سالم را که عمدتاً از شیر مادر تغذیه می‌ کردند، جمع آوری کرده و از توالی‌ یابی ژنتیکی برای تجزیه و تحلیل آنها استفاده کردند.

آن ها با استفاده از آدرس خیابان‌ها و داده‌های سیستم کیفیت هوای آژانس حفاظت از محیط‌ زیست ایالات متحده، که داده‌ های ساعتی سیستم‌های نظارتی را ثبت می ‌کند، قرار گرفتن در معرض PM2.5 و PM10 (ذرات ریز قابل استنشاق از کارخانه‌ها، آتش‌سوزی‌ها و …) و دی اکسید نیتروژن را تخمین زدند. (NO2، گازی که عمدتاً از خودروها ساطع می شود).

محقق اصلی می گوید: “به طور کلی، ما دیدیم که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با مشخصات میکروبی التهابی روده مرتبط است، که ممکن است به مجموعه ای از پیامدهای نامطلوب سلامتی در آینده منجر شود.”

به عنوان مثال ، نوزادانی که بیشترین تماس با PM2.5 را داشتند، 60 درصد کمتر فاسکولارکتوباکتری داشتند، نوعی باکتری مفید که در کاهش التهاب، حمایت از سلامت دستگاه گوارش و رشد عصبی نقش دارد. آن هایی که بیشترین میزان قرار گرفتن در معرض PM10 را داشتند، 85 درصد بیشتر از میکروارگانیسم Dialister داشتند که با التهاب مرتبط است.

جوامع محروم در معرض خطر بالاتر

در یک مطالعه ، محققان دریافتند که زنان لاتین تبار باردار که در طول بارداری در معرض سطوح بالاتری از آلودگی هوا قرار می‌گیرند، نوزادانی دارند که در ماه اول پس از تولد، به‌ طور غیر عادی سریع رشد می‌کنند که این مسئله می تواند در آینده نوزاد را در معرض خطر ابتلا به چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن قرار دهد.

نوزادان در برابر خطرات آلودگی هوا برای سلامتی بسیار آسیب پذیر هستند زیرا سریع تر تنفس می کنند و میکروبیوم روده در حال شکل گیری است.

اقلیت های نژادی و جوامع کم درآمد، که تمایل به کار، زندگی و تحصیل در مناطق نزدیک به بزرگراه ها یا کارخانه ها دارند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. یک مطالعه آژانس حفاظت از محیط زیست در سال 2018 نشان داد که جوامع رنگین پوست نسبت به همتایان سفیدپوست خود 1.5 برابر بیشتر در معرض هوای آلوده قرار دارند.

توصیه می شود به اقدامات زیر برای کاهش خطرات آلودگی هوا عمل کنید :

1.از پیاده روی در فضای باز در مناطق پر تردد خودداری کنید.

2. یک سیستم فیلتر هوای کم هزینه را در نظر بگیرید، به ویژه برای اتاقی که کودکان زمان زیادی را در آن سپری می کنند.

3.اگر آشپزی می کنید، پنجره ها را باز کنید.

4.مادران باید سعی کنند از شیر تازه خود نوزادان را تغذیه کنند چراکه شیر آنها دارای ترکیباتی مفید بوده که باعث سلامت کودک و رشد صحیح میکروبیوم در بدن نوزاد میشود.

منبع :

https://medicalxpress.com/news/2022-09-pollution-baby-gut.html

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *