تضعیف خاطرات با پخش صدا !
2 آذر 1401 1401-09-02 23:49تضعیف خاطرات با پخش صدا !
تضعیف خاطرات با پخش صدا !
بر اساس تحقیقاتی که اخیرا انجام شده نواختن صدا برای افراد در حالی که خواب هستند می تواند به فراموشی برخی از خاطرات آن ها کمک کند. در حال حاظر این تحقیقات در مراحل اولیه قرار دارند اما محققان امیدوارند در نهایت این روش منجر به کمرنگ یا پاک کردن خاطرات دردناک و ناراحت کننده ی افراد شود.
تحقیقات قبلی ای که در این زمینه انجام شد نشان داد که پخش صدا برای افراد در حالی که در خواب عمیق هستند ، می تواند باعث تقویت خاطرات خاصی در ذهن آن ها شود و همین یافته باعث شد دانشمندان به فکر استفاده از صدا برای کمک به فراموشی خاطرات بیفتند.
دکتر Bardur Joensen در مورد این تحقیقات میگوید : ” اگرچه در حال حاظر این تحقیقات در مرحله ی تجربی است اما نتایج به دست آمده از این مطالعه احتمال کاهش یا افزایش توانایی یادآوری خاطرات افراد را به شدت بالا برده است و ما می توانیم با پخش صدا برای افراد ، توانایی آن ها در به یادآوری خاطراتشان را دستکاری کنیم.
او همچنین اضافه می کند که افرادی که دچار تروما شده اند همواره به دلیل خاطرات خود از آن واقعه دچار طیف گسترده ای از علائم ناراحت کننده هستند و گرچه راه طولانی ای تا به نتیجه رسیدن این تحقیقات مانده ، دکتر Bardur Joensen امیدوار است در آینده از نتیجه ی تحقیقات او به عنوان یک روش درمانی استفاده شود.
برای انجام این تحقیقات محققان از 29 نفر خواستند دو عبارت را حفظ کنند سپس افراد شب را در آزمایشگاه کنترل خواب گذراندند و هنگامی که شرکت کنندگان وارد فاز خواب عمیق شدند تیم محققان در حین تجزیه و تحلیل امواج مغزی افراد ، صدای ضبط شده ای که یکی از عبارات را تکرار میکرد پخش کردنند. روز بعد مشخص شد اکثر افراد شرکت کننده از بین 2 عبارت فقط عبارتی که در هنگام خواب برای آن ها پخش شده بود را به یاد داشتند که همین نتیجه افزایش و کاهش توانایی افراد در به یاد آوردن اطلاعات با پخش صدا برای آن ها در هنگام خواب عمیق را تایید کرد و محققان معتقدند خواب نقش بسیار مهمی در اثراتی که در این مطالعه مشاهده کردند دارد.
دکتر Aidan Horner در مورد این تحقیقات می گوید : ” رابطه ی بین خواب و حافظه بسیار شگفت انگیز است. امروزه می دانیم که خوابیدن برای پردازش اطلاعات در حافظه حیاتی است و افراد پس از یک دور خواب در یادآوری اطلاعات و خاطرات خود بهتر عمل می کنند و با اینکه مکانیسم و چگونگی انجام این فرآیند هنوز مشخص نیست , به نظر می رسد در خواب اتصالات مهم مغز تقویت و اتصالات بی اهمیت کنار گذاشته می شوند و این تحقیقات این احتمال را مطرح میکند که این فرآیند می تواند دستکاری شود تا خاطرات دردناک افرد تضعیف شود.
او همچنین اضافه می کند که گام های بعدی این تحقیقات فهم عمیق تر تاثیر صدا روی تضعیف و فراموشی خاطرات و میزان دستکاری فرآیند تثبیت شدن خاطرات ناراحت کننده و دردناک در مغز است تا دانشمندان بتوانند با تکنیکی که در آزمایشات خود استفاده کردنند خاطرات واقعی افراد را تضعیف کنند.