توسعه یک حسگر زیستی برای تشخیص سرطان دهان
23 آذر 1401 1401-09-23 11:18<strong>توسعه یک حسگر زیستی برای تشخیص سرطان دهان</strong>
توسعه یک حسگر زیستی برای تشخیص سرطان دهان
دانشمندان می گویند که در حال توسعه یک حسگر زیستی هستند که می تواند به راحتی سرطان دهان را در عرض چند ثانیه تشخیص دهد. آنها می گویند که این دستگاه می تواند به یک ابزار ضروری در مطب پزشکان تبدیل شود زیرا سریع، آسان برای استفاده و نسبتا ارزان است.
آنها خاطرنشان می کنند که اکثر موارد سرطان دهان در صورت تشخیص زودهنگام می توانند با موفقیت درمان شوند. یک دستگاه قابل حمل و کم هزینه که می تواند به سرعت و با دقت انواع خاصی از سرطان را تشخیص دهد و طبق تحقیقات جدید، ممکن است در آینده ای نه چندان دور به واقعیت تبدیل شود.
محققان دانشگاه فلوریدا و دانشگاه ملی یانگ مینگ چیائو تونگ در تایوان با یکدیگر همکاری کردند تا یک حسگر زیستی دستی بسازند که به گفته آنها به متخصصان سلامت اجازه می دهد تا به سرعت و با دقت سرطان دهان را تشخیص دهند.در حالی که این فناوری کاملاً آماده راه اندازی نیست، کارشناسان می گویند که نشان دهنده یک گام مهم رو به جلو در تشخیص سرطان دهان است.
محققان می گویند که این فناوری می تواند برای شناسایی سایر انواع سرطان در آینده بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
سرطان دهان: تشخیص زودهنگام کلیدی است
کارسینوم سلول سنگفرشی دهان یا OSCC ها که در نتیجه جهش و رشد غیرطبیعی سلول های روی لب یا دهان ایجاد میشود بیش از 90 درصد سرطان های دهان را تشکیل می دهد.
دکتر سید پورام، رئیس بخش جراحی انکولوژیک سر و گردن در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، بیان میکند که سرطان های دهان به طور سنتی پس از معاینه فیزیکی و تصویربرداری رادیوگرافی و به دنبال آن بیوپسی تشخیص داده می شوند.
پورام همچنین بیان میکند:
OSCC ها را می توان به طور موثر درمان کرد اگر به اندازه کافی زود تشخیص داده شوند. این واقعیت که سرطان های دهان در دهان رخ می دهند، منطقه ای که دسترسی به آن آسان است به درمان کمک می کند.
اکثریت قریب به اتفاق سرطانهای دهان امروزه به طور قطعی با جراحی کنترل می شوند و به دنبال آن پرتو درمانی و احتمالاً شیمی درمانی بسته به آسیب شناسی تومور انجام میشود.شکایات رایج شامل درد، مشکل در بلع، خونریزی و وجود توده گردن، همراه با تومورهای پیشرفته تر که با تریسموس (عدم باز شدن کامل دهان)، مشکل در تنفس، یا دیس آرتری (مشکل صحبت کردن) ، تظاهر می کنند.
نحوه عملکرد حسگر زیستی سرطان دهان
یک مایع آزمایشی به داخل کانالی روی دستگاه ریخته میشود که باعث میشود روی نوارهای حسگر پخش شود و همزمان وارد الکترودها شود.
از آنجایی که این الکترودها حاوی آنتی بادی هایی برای پروتئین های موجود در ضایعات سرطان دهان هستند، محققان میگویند وجود ضایعات سرطان دهان توسط نوار حسگر تشخیص داده میشود. یک برد در مدار داخلی به تبدیل داده ها به اعداد واقعی کمک می کند.
این حسگر زیستی در 12 سال گذشته در حال توسعه بوده است. توانایی توسعه حسگرهای زیستی قابل حمل، سریع و کم هزینه برای بیماری های مختلف همیشه هدف بلند مدت این تیم بوده است. در طول سالها آن ها بر روی بهبود حساسیت و کاهش هزینه برای این سنسورها و در عین حال استفاده از این فناوری برای بیماری های مختلف تمرکز کرده اند.
پورام می گوید: توسعه ابزاری برای تشخیص بهتر سرطان های دهان برای پیشرفت حوزه ما کاملاً حیاتی است. در بسیاری از موارد، تومور ها در مراحل اولیه به احتمال زیاد به درمان پاسخ میدهند و بیماران احتمالاً ساختارها و بافتهای طبیعی دهان خود را حفظ میکنند و نقص عملکردی درمان را محدود میکنند. این واقعیت که ما به شناسایی این تومورها از طریق غربالگری معمول یا علائم ناشی از بیمار ادامه می دهیم، گره مهمی برای مداخله و بهبود است.
اعضای این تیم بیان میکنند که این حسگر هنوز برای عرضه گسترده آماده نیست. اما اگر حسگر زیستی به مطب پزشکان در سراسر جهان راه پیدا کند، ممکن است بتواند انواع بیشتری از سرطان را نسبت به سرطان های دهان تشخیص دهد.
منبع
https://www.medicalnewstoday.com/articles/new-biosensor-may-help-rapidly-detect-oral-cancers