غذا به عنوان دارو

Food+as+Medicine
بیوتکنولوژی غذایی

غذا به عنوان دارو

غذا به عنوان دارو منبع مورد اعتماد عملی است که بر اساس این دانش بنا شده است که غذا و رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت بیماری دارند.

هیچ تعریف واحدی از مفهوم “غذا به عنوان دارو” وجود ندارد، اما به طور کلی به اولویت دادن به غذا و رژیم غذایی در برنامه سلامت افراد با هدف پیشگیری، کاهش علائم و یا معکوس کردن وضعیت بیماری اشاره دارد.

این بر افزایش مصرف انواع غذاهای گیاهی کامل و با حداقل فرآوری شده و مصرف محدود غذاهای بسیار فرآوری شده غنی از شکر، روغن و نمک افزوده متمرکز شده است.

غذاهایی که طرفداران ادعا می کنند دارای خواص دارویی هستند، اغلب به دلیل سطوح بالای فرضی یک ریزمغذی خاص یا مولکول زیستی – که گاهی اوقات به عنوان غذاهای کاربردی منبع مورد اعتماد ، مورد توجه افرادی است که غذا را دارو می دانند.

اینها شامل انواع گیاهان و ادویه جات، حبوبات، آجیل و دانه ها، غلات کامل و میوه ها و سبزیجات است.

رویکرد “غذا به عنوان دارو” برای مدیریت سلامت، ساختار پزشکی متعارف را به چالش می کشد، که در درجه اول بر پیشرفت های پزشکی فناوری برای مدیریت سلامت و بیماری با داروهای دارویی متکی است.

شایان ذکر است که طب سنتی غربی تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی را به عنوان اولین درمان برای برخی بیماری ها، به ویژه سندرم تخمدان پلی کیستیک ، تجویز می کند.

با این حال، تمرکز بر تعادل درشت مغذی‌ها در رژیم غذایی است، و هنوز وضوح کمی در مورد اینکه چگونه باید در انسان باشد وجود دارد.

فواید :در اینجا برخی از مزایای رویکرد مراقبت بهداشتی “غذا به عنوان دارو” آورده شده است.

مدیریت بیماری

تغذیه درمانی پزشکی از اقدامات بهداشتی مبتنی بر شواهد است که از رژیم غذایی و غذا برای حمایت از درمان بیماری ها استفاده می کند و نشان دهنده نقش رژیم غذایی و غذا در مدیریت بیماری های مزمن است.

به عنوان مثال، افزایش فیبر غذایی ،کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به پیش دیابت یا دیابت، کاهش بروز آسیب عصبی و عروق خونی مرتبط با سطح قند خون بالا.

بهبود کیفیت رژیم غذایی همچنین می تواند علائم بیماری را کاهش دهد و کیفیت زندگی را بهبود بخشد.

رژیم مدیترانه ای اصلاح شده می تواند درد، خستگی و ناراحتی را در افراد مبتلا به لیپوادم کاهش دهد، وضعیتی که در آن تجمع غیرطبیعی چربی در اندام تحتانی وجود دارد.

به همین ترتیب، مطالعات مشاهده ای نشان داد که یک رژیم غذایی سالم در طول درمان سرطان سینه ممکن است باعث کاهش علائم منفی ناشی از درمان سرطان، از جمله تهوع، استفراغ و از دست دادن اشتها شود.

مقرون به صرفه

شیوع بیماری های مزمن در سراسر جهان همراه با هزینه های مربوط به مراقبت های بهداشتی افزایش یافته است.

در سال 2010، تخمین زده شد86%- بیش از 400 میلیارد دلار – هزینه ی مراقبت های بهداشتی در ایالات متحده تنها به دلیل درمان بیماران مبتلا به حداقل یک بیماری مزمن بوده است. 

استفاده از «غذا به عنوان دارو» می‌تواند هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی را با کاهش بالقوه شدت بیماری از طریق کار آزمایشگاهی بهتر، داروهای کمتر و بستری شدن کمتر در بیمارستان کاهش دهد.

با این حال، مسائل و سیاست های پیرامون آپارتاید غذایی به غذاهای سالم در میان جوامع کم درآمد در سراسر ایالات متحده که از بهبود سلامت و کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی حمایت می کنند، باید به طور مداوم مورد توجه قرار گیرد.

با این حال، “غذا به عنوان دارو” رویکردی بدون نقص نیست. در اینجا به برخی از محدودیت های آن اشاره می کنیم.

این یک درمان همه چیز نیست

“غذا به عنوان دارو” یک درمان مستقل برای همه شرایط سلامتی نیست.

توسعه بیماری های مزمن همچنان پیچیده است و ممکن است به دلایل غیر مرتبط با رژیم غذایی نسبت داده شود، از جمله خطر ژنتیکی ، قرار گرفتن در معرض سموم محیطی یا خود ایمنی.

بنابراین، در حالی که “غذا به عنوان دارو” ممکن است از مدیریت بیماری با بهبود علائم و کند کردن پیشرفت بیماری در برخی بیماری ها حمایت کند، اما نباید به عنوان یک درمان مستقل در نظر گرفته شود، بلکه همراه با درمان پزشکی مناسب استفاده شود.

رسانه های اجتماعی می توانند منبع موثری برای ارتقای سلامت در بین متخصصان و سازمان های بهداشتی باشد.

با این حال، می‌توانند منبع اطلاعات نادرست و به اشتراک‌گذاری اطلاعات غیرقابل تأیید باشد، به ویژه در مورد «غذا به عنوان دارو» یا درمان‌های دارویی جایگزین.

در کتاب Food Isn’t Medicine توسط دکتر جاشوا ولریچ، متخصص تغذیه، توهین به غذاها می تواند منجر به رفتارهای غذایی ناسالم شود.

تداخلات دارویی و مواد مغذی

همچنین مهم است که نحوه تداخل غذاها با داروها را در نظر بگیرید. تداخلی که ممکن است اثر یک دارو را در بدن افزایش یا قطع کند.

یک مثال رایج آب گریپ فروت است که پزشکان اغلب توصیه می کنند ، هنگام مصرف برخی داروها باید از خوردن آن اجتناب کرد . اگرچه برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است اثر استاتین های کاهش دهنده کلسترول را افزایش دهد .

برای رابطه یکپارچه «غذا به عنوان دارو» و مداخلات پزشکی مناسب به نفع مراقبت از بیمار، باید تداخلات دارو و مواد مغذی در نظر گرفته شود.

“غذا به عنوان دارو” ممکن است مفهومی در حال ظهور در دنیای غرب باشد، اما بسیاری از فرهنگ‌ها در سراسر جهان مدت‌هاست که نقش رژیم غذایی در سلامت را تشخیص داده‌اند.

رژیم‌های غذایی سالم مختلف سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل و دانه‌ها، پروتئین بدون چربی و لبنیات کم‌چرب می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن از جمله بیماری قلبی و دیابت نوع 2 را کاهش دهند.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *