لنزی که می تواند نشانه های وجود سرطان در اشک را تشخیص دهد…

لنز-رنگی-چشم
اخبار علمی

لنزی که می تواند نشانه های وجود سرطان در اشک را تشخیص دهد…

اگزوزوم ها، شکلی از وزیکول های خارج سلولی کوچک، نقش مهمی در متاستاز سرطان ها دارند و بنابراین به عنوان نشانگرهای زیستی بالقوه برای تشخیص سرطان مورد بررسی قرار می گیرند. با این حال، روش‌های تشخیص مرسوم مانند سنجش مبتنی بر ایمنی و تجزیه و تحلیل‌های microRNA گران هستند و به پیش‌درمان‌های خسته‌کننده و زمان آنالیز طولانی نیاز دارند. از آنجایی که گزارش شده است که اگزوزوم های مرتبط با سرطان در اشک وجود دارند، یک لنز تماسی پلی (2-هیدروکسی اتیل متاکریلات) تعبیه شده با ریز محفظه های سیگنالینگ کونژوگه با آنتی بادی (ACSM-PCL) که قادر به تشخیص اگزوزوم های اشک هستند گزارش شده است. ACSM-PCL دارای شفافیت نوری و خواص مکانیکی بالا، همراه با زیست سازگاری فوق العاده و حساسیت خوب به اگزوزوم ها است. یک سنجش رنگ سنجی نانوذرات طلا برای تجسم اگزوزوم های گرفته شده استفاده می شود. ACSM-PCL می تواند اگزوزوم ها را در محدوده pH 6.5-7.4 (مشابه pH اشک انسان) تشخیص دهد و عملکرد بازیابی قوی در محلول های آلبومین سرم گاوی داشته باشد. به طور خاص، ACSM-PCL می‌تواند اگزوزوم‌ها را در محلول‌های مختلف، از جمله بافر معمولی، محیط کشت سلولی از رده‌های سلولی مختلف و اشک‌های انسان شناسایی کند. در نهایت، ACSM-PCL می تواند بیان پروتئین های سطح اگزوزوم فرض شده به عنوان نشانگرهای زیستی سرطان را متمایز کند. با این نتایج دلگرم کننده، این ACSM-PCL وعده داده شده است که نسل بعدی لنزهای تماسی هوشمند به عنوان یک پلت فرم نظارتی آسان، سریع و غیرتهاجمی برای پیش غربالگری سرطان و تشخیص حمایتی باشد.
این لنزها حاوی آنتی بادی‌هایی هستند که روی آنتی بادی دیگری که در اگزوزوم‌ها یافت می‌شود، می‌چسبند و اگر پس از ترکیب این دو آنتی بادی با هم رنگشان قرمز شود، نشان دهندۀ وجود سلول‌های سرطانی در بدن خواهد بود.

این تغییر رنگ لنزها را هم می‌توان با چشم غیرمسلح دید و هم می‌توان آنها را برای رسیدن به نتایجی دقیق‌تر تجزیه و تحلیل کرد.

و این روش نه تنها بدون دردر است بلکه سرعت عمل بالایی هم دارد و ظرف 30 دقیقه انجام شده و نتیجه را اعلام می کند.تاکنون موفقیت‌های به دست آمده دربارۀ عملکرد این لنزها، صرفا در محیط‌های آزایشگاهی بوده و دانشمندان امیدوارند که بتوانند روزی از این روش بطور گسترده برای تشخیص انواع سرطان استفاده کنند.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *