محققان قرنیه مصنوعی را با استفاده از چاپ سه بعدی ساختند و آن را به چشم خرگوش پیوند زدند.

بیوتک
بیوتکنولوژی پزشکی

محققان قرنیه مصنوعی را با استفاده از چاپ سه بعدی ساختند و آن را به چشم خرگوش پیوند زدند.

تیمی از پزشکان و دانشمندان از موسسه چشم LV Prasad (LVPEI)، حیدرآباد، موسسه فناوری هند (IIT) حیدرآباد، و مرکز زیست شناسی سلولی و مولکولی (CCMB)، برای توسعه قرنیه پرینت سه بعدی از . بافت قرنیه اهدایی انسان که در غیر این صورت به دلیل عدم رعایت استانداردهای نوری برای حمل و نقل بالینی دور انداخته می شد. همکاری کرده اند.

قرنیه های چاپ شده قبل از استفاده در بیماران نیاز به آزمایش و توسعه بالینی بیشتری دارند که ممکن است چندین سال طول بکشد. تیم امیدوار به نتیجه مثبت است.

در حالی که جایگزین های قرنیه به طور فعال در سراسر جهان در حال تحقیق است، آنها یا مبتنی بر حیوانات هستند یا مصنوعی. تیم مستقر در حیدرآباد گفت که محصول آنها کاملا طبیعی است، فاقد اجزای مصنوعی است و عاری از بقایای حیوانی است. این به صورت بومی از طریق بودجه دولتی و بشردوستانه توسعه می یابد.

آسیب قرنیه با بیش از 1.5 میلیون مورد جدید کوری قرنیه در سال، علت اصلی نابینایی در سراسر جهان است.

آنها با اشاره به شکاف گسترده بین تقاضا و عرضه بافت قرنیه اهدایی در سراسر جهان و نبود شبکه بانکی چشم کافی، گفتند: “سالانه کمتر از 5 درصد موارد جدید به دلیل کمبود بافت اهدایی توسط پیوند قرنیه درمان می‌شوند.”

پیوند قرنیه استاندارد فعلی مراقبت برای موارد با بیماری شدید و از دست دادن بینایی است. این محصول ساخت هند می تواند راه حلی جایگزین برای کوری قرنیه ارائه دهد.

هر قرنیه اهداکننده می تواند به تهیه سه قرنیه چاپ سه بعدی کمک کند. قرنیه را می توان در قطرهای مختلف از 3 میلی متر تا 13 میلی متر چاپ کرد و بر اساس مشخصات بیمار قابل شخصی سازی است.

با پیشرفت‌های اخیر در پزشکی بازساختی و مهندسی بافت، محققان LVPEI، IIT-H و CCMB از ماتریکس سلول‌زدایی شده بافت قرنیه و سلول‌های بنیادی مشتق شده از چشم انسان برای توسعه یک هیدروژل بیومیمتیک منحصر به فرد (در انتظار ثبت اختراع) استفاده کردند که به عنوان پس‌زمینه استفاده شد. مواد برای قرنیه پرینت سه بعدی از آنجایی که قرنیه پرینت سه بعدی از مواد مشتق شده از بافت قرنیه انسان تشکیل شده است، زیست سازگار، طبیعی و عاری از بقایای حیوانی است. علاوه بر این، از آنجایی که بافت مورد استفاده برای این فناوری از قرنیه‌های اهدایی مشتق شده است که استانداردهای نوری پیوند بالینی را برآورده نمی‌کند، این روش همچنین برای قرنیه‌های اهدایی که در غیر این صورت دور ریخته می‌شوند، کاربرد منحصربه‌فردی پیدا می‌کند.

دکتر سایان باسو و دکتر ویوک سینگ، محققین ارشد موسسه چشمی L V Prasad، معتقدند که این می تواند یک نوآوری پیشگامانه و اثر بخش در درمان بیماری هایی مانند زخم قرنیه (که قرنیه مات می شود) یا قوز قرنیه (که در آن قرنیه به تدریج زمان نازک می شود) باشد.

آنها گفتند.:”این یک محصول ساخت هند توسط یک تیم متخصص بالینی-دانشمند هندی و اولین قرنیه انسانی چاپ شده سه بعدی است که از نظر نوری و فیزیکی برای پیوند مناسب است. جوهر زیستی مورد استفاده برای ساخت این قرنیه پرینت شده سه بعدی می‌تواند برای پرسنل ارتش در محل آسیب دیدگی ایجاد کند تا سوراخ قرنیه را ببندد و از عفونت در هنگام آسیب‌های مربوط به جنگ یا در یک منطقه دورافتاده بدون مرکز مراقبت از چشم سوم جلوگیری کند.”

سایر اعضای تیم دکتر بوکارا کیران کومار، دانشمند ارشد، CCMB، یکی از محققین اصلی پروژه، دکتر فالگونی پاتی، دانشیار گروه مهندسی زیست پزشکی، IIT حیدرآباد هستند. دانشجویان پژوهشی که به این کار کمک کرده‌اند عبارتند از Shibu Chameettachal، Deeksha Prasad، Yash Parekh و دیگران از موسسات LVPEI، CCMB و  IIT-H بودند.

منبع

https://www.thehindu.com/news/national/telangana/researchers-develop-3d-printed-artificial-cornea/article65768762.ece

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *