<strong>کشف اطلاعاتی نوین در ارتباط با ترمیم زخم های پوستی</strong>

مراحل ترمیم زخم
دسته‌بندی نشده

کشف اطلاعاتی نوین در ارتباط با ترمیم زخم های پوستی

کلمه زخم ، به معنای آسیبی است که در طی آن اتصال سلولی بین پوست و گوشت به طور مختصر از بین رفته و به شکل خراشیدگی ، بریدگی و یا سوراخ ظهور میکند.

بهبود زخم فرایندی است که در طی آن پوست خود را پس از آسیب مجددا درمان میکند. این فرایند شامل 4 مرحله است که بطور خلاصه به توضیح آن میپردازیم.

مراحل ترمیم زخم عبارت اند از :

1.هموستازی

2.التهاب

3.تکثیر

4.بلوغ

مرحله اول ( هموستازی ) :

این مرحله بلافاصله پس از ایجاد زخم آغاز میشود ؛ در طی این زمان پلاکت ها در محل زخم تجمع پیدا کرده و لخته خون ایجاد میشود تا میزان خونریزی در فرد کاهش یابد.

مرحله دوم ( التهاب ) :

حدودا 4 الی 6 روز به طول می انجامد . در طی این مرحله ، نوتروفیل و ها و مونوسیت ها در از بین بردن باکتری ها و ترمیم زخم نقش ایفا کرده و این فرایند را تسهیل میکنند. این مرحله با درد ، تورم و قرمزی ناحیه آسیب دیده همراه است.

مرحله سوم  ( تکثیر ) :

مرحله ای حدودا طولانی مدت  که در طی آن محل زخم پر شده و پوشش دهی و فشردگی لبه های زخم صورت میگیرد در این مرحله وجود فیبروبلاست ها باعث انقباض زخم میشود .

مرحله چهارم  ( بلوغ ) :

 درست است که زخم ترمیم یافته و بسته شده اما همچنان نیاز به بهبودی دارد . در طی این مرحله  بدن سلول هایی که برای ترمیم زخم مورد استفاده قرار گرفته بودند را دچار آپوپتوز سلولی کرده و آنها را از بین میبرد و درمان تا بهبودی کامل همچنان ادامه می یابد .

از گذشته تا کنون بر طبق نظر محققان و همانطور که گفته شد  نوتروفیل ها و مونوسیت ها  با فعالیت در کنار یکدیگر در ترمیم زخم ها و از بین بردن باکتری های سطح پوست نقش ایفا میکنند . این در حالی است که تحقیقات جدید نشان میدهند که مونوسیت ها  نیز به تنهایی قادر به ترمیم زخم هستند.

درواقع مونوسیت ها با تنظیم سطح هورمون لپتین و ترشح گرلین در ترمیم زخم موثر اند. نکته جالب توجه این است که هورمون گرلین در معده و هنگامی که گرسنه هستید ترشح میشود در حالیکه هورمون لپتین پس از صرف غذا و هنگام احساس سیری از سلول های چربی ترشح میشود.

در غیاب مونوسیت ها تولید لپتین افزایش یافته  و این مسئله منجر به رشد و افزایش رگ زایی در محل زخم  میشود ؛ در مقابل تولید گرلین توسط مونوسیت ها و در محل عفونت ، مانع از افزایش بیش از اندازه رگ زایی  میشود و اینگونه ترمیم صورت میگیرد.

محققین کاشف این موضوع ، علاقه مند هستند که در ادامه به بررسی تاثیر گرلین و لپتین بر بیماری هایی همچون سرطان بپردازند . آنها قصد دارند به بررسی بیشتر گلبول های سفید از جمله نوتروفیل ها پرداخته و درک کنند که آنها چگونه از عفونت پاک میشوند و آیا بجز از بین بردن باکتری ها نقش دیگری ایفا میکنند یا خیر.

https://medicalxpress.com/news/2022-08-approach-skin-infections-wounds.html

https://www.treetta.com/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AD%D9%84-%D8%A8%D9%87%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%B2%D8%AE%D9%85/

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *